se face in luna aprilie , ca altoi se folosesc coarde de un an pastrate in locuri reci si umede , se taie butucul cu cateva zile inainte de altoire , se despica si se introduc altoii fasonati in pana si la 2 ochi , dupa care se leaga si se izoleaza cu mastic formandu-se si o movilita de pamant , este o metoda potrivita pentru reconversia vitei de vie hibride existente actual in cultura la sate , nu cred ca se pot face mai mult de 40-50 de altoirii de acest tip pe zi , in cazul esecului poti pierde butucul sau poti face alt tip de altoire mai tarziu pe lastari porniti din butuc , Concluzii - ar trebui folosit un mastic la cald sau ceara , arborinn se dilueaza cu seva , trebuie redus afluxul de seva poate prin sectionare
nu stiu ce sa iti spun , pe net apar multe povesti de genul asta ,eu inclin sa dau credit lucrarilor de specialitate , sper luna asta sa ajung la Agronomie in Bucuresti la biblioteca si sa gasesc niste lucrari pe tema aceasta , am un amic la care sotia este bibliotecara acolo , o solutie daca asiguri deshidratatea altoiului este sa stea el in repaus relativ pana la realizarea temperaturi necesare pentru calusare , corect , ceva similar cu cea de la pomi , problema cu seva eu cred ca se poate realiza in doua moduri 1 sa tai vita de vie cu 3-7 zile mai devreme de altoirea propriu-zisa si astfel sa se relizeze oprirea sevei sau 2 executarea unei taieturi sub altoire pentru a canaliza acolo curgerea sevei care se opune lipiri
Spune-mi, te rog, nu cumva perioada aleasa de tine pt altoire(aprilie) e gresita? Eu stiu ca trebuie ceva mai multa caldura pt calusare la vita(mijlocul lui mai).
perioada este buna portu se taie cu cateva zile inainte dar despicatura nu mai mare de 3-4 cm altoiul sa nu fie plecat in vegetatie si portiunea penei sa fie mai mare in partea cu ociul decat cea opusa in rest este ok
in despicatura nu am facut dar as vrea sa incerc dar am facut in verde cu ceva ani in urma aveam un soi de vita foarte puternica cu niste struguri mici negri care se coceau in august am reusit 4 prinderi la un butuc toamna am prabusit butucu si am ramas doar cu o coarda si o am si astazi sa facut un butuc de coarna pe cinste daca vrei fac poze
daca postezi vor vedea mai multi ca se poate face asa ceva , in verde am si eu o altoire mai jos cu 3 albume , prin altoire struguri difera ca gust , marime ceva fata de vita nealtoita
nu cred , eu am facut altoirile la inceputul lui aprilie i-mi porneau altoii in vegetatie , ar fi trebuit sa mai stau 2 saptamani , pentru calusare e nevoie de o temperatura peste 15 grade ideal 18-27 C , in principal altoirile nu au reusit din cauza sevei care se opune suduri intre altoi si port , ar trebui retezat portaltoiul cam cu o saptamana inainte si sau executarea unei sectionari sub altoire pentru reducerea canditatii de seva , totusi cu perioada nu te pot contrazice ar trebui incercat si atunci si vazut care merge mai bine
asi vrea sa invat si eu sa altoiesc vita de vie pomi fructiferi stiu sa altoiesc prin metoda sub coja o sa incer in primavara si altoire vitei de vie.care metoada ii cea mai usoara la vita de vie?si in ce lubna se face?
din pacate nu mi-a reusit altoirea in despicatura deocamdata , dupa mine o metoda mai usoara si sigura ar fi T-buding sau mugur crescand se face in iulie august , sub scoarta se introduce un mugure ,sau chip , la timpul potrivit voi pune poze ,se fac in camp si folosesti altoi recoltati in momentul altoirii , urmareste pagina lui marianl are informatii si experienta mai bune ca mine
in despicatura la mine am avut cresteri si de 7 cm dar au fost pe baza substantelor din altoi nu se relizase calus intre portaltoi si altoi o sa postez poze cu altoirile ratate , important este sa vezi ce gresesti si data viitoare sa nu mai repeti am vazut la tine altoirea la vita sper sa mearga mai bine ca la mine cea chip , bafta
petul se da jos asigura doar un microclimat temporar cam 4-6 saptamani contra variatiilor de temperatura si umiditate , practic eu experimentez , am facut si altoiri , in copulatie in special , fara pet care va merge mai bine voi vedea , deja au inceput sa dea lastari dar nu pot aprecia daca altoirea e viabila sau pornesc pe baza substantelor din altoi
De cind aveti altoii de la Maryanne, de toamna trecuta sau de primavara asta si cum i-ati pastrat: in nisip umed sau in pamint obisnuit ? Puteti da amanunte ? Multumesc.
din primavara 15 martie , i-am tinut ingropati in nisip si pamant dar nu e cea mai fericita solutie mai ales spre sfarsitul intervalului cand ar trebui mutati in frigider , vom vedea daca se prind , toamna maryanne nu efectueaza taieri la vita de vie
si eu am incercat anul acesta in despicatura dar in martie mai la sfarsit in loc de sticla cu pamant am folosit folie alimentara de am invelit altoi si am bagat si cativa muguri mai jos cu metoda cip
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.